Buiten bestandateliers

Een buiten bestand atelier is een werkruimte die niet tot de reguliere HVK-panden behoort en meestal niet aan het vaste atelierbestand kan worden toegevoegd. Deze ateliers worden aangeboden aan de kunstenaars op de HVK-wachtlijsten. Deze kunnen rechtstreeks contact opnemen met de aanbieder. Wanneer er geen reacties zijn gekomen via de wachtlijsten, dan zetten wij de ruimte bij het item 'te huur' op de website en kan iedereen reageren.

 

Te huur: Groot atelier in Grijpskerk

Groot atelier te huur in Grijpskerk

Dit atelier werd vorige week bij ons aangeboden.
De ruimte is 200 m2 groot .rond om met glas .
De ruimte is op de 2e etage.
Stroom en water is aanwezig .
 
De huur is € 200,00 per maand
 
Heb je interesse, dan kun je zelf contact opnemen met de eigenaar van het pand: Henk Balkema | henkbalkema@hetnet.nl

 

atelierwoningen Ede aangeboden

SLAK heeft in 2018 9 atelierwoningen gerealiseerd in Ede.

Het betreft een verbouwd historisch stallencomplex op het terrein van de vml. Mauritskazerne.

Een gebied met andere culturele en ambachtelijke bedrijfjes, het Akousticum (https://www.akoesticum.org/ ) , etc.

Op een steenworp afstand van het centrum, het station en de Veluwe.De woning is 710 (met huurtoeslag), het atelier ong. 250 ex BTW .

Voor meer informatie:

https://www.slak.nl/aanbiedingenlijst/

 

Groot winkelpand Buitenpost wordt atelierpand

In Buitenpost, op loopafstand van het station aldaar, staat een voormalig winkelpand waar binnenkort een galerie verschijnen zal.
Het pand biedt tevens ruimte aan een aparte expositieruimte, een winkel, een meet and greet hoek en maar liefst 10 ateliers, waarvan enkele een grote etalageruit tot hun beschikking zullen hebben.

Er zijn ateliers op de bovenverdieping die voor de snelle toehappers in de opstartfase €225 kosten voor zo’n 20 m2. En er zijn ateliers op de benedenverdieping die op dit moment €330 kosten voor zo’n 30m2.  Dat betekent voor slechts zo’n €11 per meter een bijzonder atelier met gelegenheid te exposeren in de galerie (en tegen vergoeding het huren van de expositieruimte). Niet meer eenzaam werken, er is contact met collega’s mogelijk op een dagelijkse basis. En last but not least is er bij het pand ook een bakwagen beschikbaar die kunst in alle mogelijke en onmogelijke formaten van a naar b kan verplaatsen. (voor een concurrerende prijs in vergelijking met het huren van vervoer)

Wil je dit meemaken? Mail naar tejo.moerings@gmail.com (of maak per mail een (bel)afspraak)

(en google Tejo Moerings voor meer informatie over zijn werkpraktijk)

 

De Turfcentrale Veendam

De Turfcentrale: nieuwe energie voor kunstenaars

De Turfcentrale aan de Molenstreek in Veendam is een voormalige electriciteitscentrale. Gebouwd in 1901 werd ze tot na de tweede wereldoorlog op turf gestookt; vandaar de naam. Anno 2009 krijgt dit sfeervolle gebouw een tweede leven als broedplaats voor de kunst. Door een interne verbouwing komen er ca. 8 ateliers beschikbaar voor kunstenaars en de creatieve industrie. Er is daarnaast een tweetal ruimtes bestemd als creatief centrum: hier kunnen professionele kunstenaars les geven aan amateurs. Het gebouw is strategisch gelegen aan een transportknooppunt; vanaf 2011 stopt de trein naar Groningen tegenover de Turfcentrale en de komende jaren zal het tegenoverliggende Lloydsterras ontwikkeld gaan worden tot een levendig woon - werkgebied. De Turfcentrale is eigendom van het Groninger Monumentenfonds, de coördinatie rond ateliers en activiteiten is in handen van Stichting Turfcentrale Veendam.

De ateliers zijn meestal verhuurd maar mocht je belangstelling hebben, kun je altijd informeren bij Floor Haanstra.

Email: floor.haanstra@dekompanjie.nl

Openingstoespraak Petri Leijdekkers:

http://www.havik-groningen.nl/havik/downloads/#downloads

Website: www.turfcentraleveendam.nl/

Ateliers: www.turfcentraleveendam.nl/index.php/ateliers

 

De Turfcentrale Veendam De Turfcentrale Veendam De Turfcentrale Veendam De Turfcentrale Veendam De Turfcentrale Veendam
 
Iedereen k
rijgt beta
ald behalv
Iedereen krijgt betaald – behalve de kunstenaar Grote bezuinigingen op kunst hebben er voor gezorgd dat kunstenaars niet langer een eigen inkomen kunnen verdienen. Daardoor dreigt Nederland zijn av >>Lees verder
STATE OF
THE
ART
STATE OF THE ART MEET UP: GRONINGEN 29 NOVEMBER 2017 De belastingdienst doet niet leuk en ook niet makkelijk. Je baas of opdrachtgever wil niet betalen. Een klus die moeilijk in te schatten is qua >>Lees verder
film
ruimte kun
stenaars
Het Landelijk Overleg Ateliers heeft een documentaire gemaakt over de situatie van kunstenaars en met name hun gebrek aan werkruimte, in verschillende steden van Nederland en Belgie. Documentaire - >>Lees verder